фото: pexels.comНад 20 000 евро стигна цената в квартали на столицата.

...
фото: pexels.comНад 20 000 евро стигна цената в квартали на столицата.
Коментари Харесай

40 хиляди за гараж в София заради зелените зони

фото: pexels.com

Над 20 000 евро стигна цената в квартали на столицата. Цената на квадрат бие тази на гарсониера в доста столични региони - 1400 евро на квадрат.

Гаражът в София стана златен. Цените на квадратен метър са по-високи от тези за апартамент. Причината са зелените зони, заяви „ Телеграф.

От 4 януари в столицата по-евтината зелена зона за платено паркиране бе разширена с жк „ Иван Вазов “ и частта от регион „ Слатина “ сред бул. „ Ситняково “ и външното министерство. Това е довело до незабавно повишаване както на продажната цена, по този начин и на наемите на гаражи и паркоместа. „ Тук приказваме за типичен пазар, където търсенето и предлагането са единствените фактори. Търсенето на гаражи в тези региони, както и близките им е извънредно високо. Същевременно предлагането е мощно лимитирано до степен, че такова съвсем няма “, осведомиха за „ Телеграф “ от огромна столична организация за недвижими парцели.

В целия жк „ Иван Вазов “ се продават единствено два гаража. В прилежащия жк „ Стрелбище “ ситуацията с паркирането е даже по-зле, тъй като там няма зелена зона и затова е желан за паркиране от хиляди работещи и наематели както от квартала, по този начин и от „ Иван Вазов “. В същото време в „ Стрелбище “ се продават три гаража. В прилежащия „ Хиподрума “ на пазара е един, както и едно намерено паркомясто. В прилежащия жк „ Бели брези “ се продават два гаража.

Това е повода цените да са галактически. В „ Иван Вазов “ двата гаража за обмен са по над 20 000 евро, а цената на квадрат бие тази на гарсониера в доста столични региони - 1400 евро на квадрат. В същото време жилища в София изключително в актуалната рецесия се оферират по 800-900 евро в по-непретенциозни квартали.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР